Ετικέτες

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Μυζηθρομελόπιτα

YΛIKA

1/2 κιλό μυζήθρα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού θυμαρίσιο μέλι

4 αβγά

1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τη μαστίχα και τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι ή μια φόρμα, αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το μπολ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, την αφήνουμε να κρυώσει, την πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου