Ετικέτες

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΚΩΚ

ΥΛΙΚΑ:
-Για τη ζύμη:
*6 αυγά
*1 & 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
*2 & 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 μπέϊκιν

-Για την κρέμα:
*1 λίτρο γάλα(4 φλυτζάνια)
*4 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
*2 κουταλιές σούπας αλεύρι
*ξύσμα λεμονιού
*1 κουταλιά βιτάμ

-Για το γλάσο σοκολάτας:
*1 βιτάμ
*1 φλυτζάνι τσαγιού άχνη
*3 κουταλιές σούπας κακάο
*2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα υλικά για τη ζύμη,βάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180οC gia 45' περίπου.Αφού γίνει,το αφήνουμε να κρυώσει.Κόβουμε τη ζύμη σε δύο φύλλα.
Τοποθετούμε τα υλικά για την κρέμα σε 1 κατσαρολάκι & τα ανακατεύουμε.Η κρέμα θα πρέπει να είναι νερουλή.Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά, τη χτυπάμε(αν σβωλιάσει).Αφού κρυώσει λιγάκι, στρώνουμε την κρέμα στο πρώτο κομμάτι της ζύμης.
Βάζουμε τα υλικά για το γλάσο επίσης σε 1 κατσαρολάκι.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά(εκτός από τα αυγά), μέχρι να λιώσουν.Αφού γίνει 1 ομειογενές μίγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Αφήνουμε να κρυώσει & μετά προσθέτουμε & τα 2 αυγά,τα οποία χτυπάμε.Τέλος,στρώνουμε το γλάσο πάνω από το δεύτερο στρώμα της ζύμης.Το τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες & το σερβίρουμε, αφού κρυώσει.Οι ανυπόμονοι μπορούν να το φάνε αμέσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου