Ετικέτες

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Γλυκά Καλτσούνια ή αλλιώς ανεβατά



Για τη ζύμη:


1 κιλό αλεύρι όλες τις χρήσης
3 κρόκους αυγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:


1 κιλό ανάλατη μυζήθρα
4 κρόκους
1/2 φλιτζάνι μέλι
λίγη κανέλα
1 αυγό και σουσάμι για να αλείψετε την επιφάνεια


Ανακατεύετε το βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και τη ζάχαρη και προσθέτετε
το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει
από τα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι.

Ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
Κόβετε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 10 εκατοστών.
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε.
Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
Διπλώνετε τα δύο φύλλα από τις αντίθετες πλευρές προς τα μέσα και κάνετε το
ίδιο και με τα άλλα δύο φύλλα.

Χτυπάτε το αυγό με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφετε τα καλτσούνια.
Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 οC για 25 λεπτά περίπου.

1 σχόλιο:

  1. Proton pou legonte kalitsounia kai oxi kaltsounia, kai to kurioteron then eine anevata . Ta anevata ginonte me pragmatiko prozymi kai oxi me baking powder. Min parapoiite tin kritiki kouzina kai tis syntages tis, eine megalo lathos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή