Ετικέτες

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Χταπόδι γιαχνί με μελωμένες πατάτες



ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό χταπόδι

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (χοντροκομμένα)

6 μέτριες πατάτες

4 σκελίδες σκόρδο

400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/4 φλιτζανιού ξύδι

4-5 κόκκους μπαχάρι, πιπέρι, αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το ξύδι και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και το σκόρδο σε σκελίδες. Τα αφήνουμε 8-10 λεπτά να μελώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λαδωθούν. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε ελάχιστο νερό, το μπαχάρι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου