Ετικέτες

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΑΪΦΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
*1 κουτί καταϊφι για γλυκά(500γρ.)
*1/2 κιλό καρυδόψιχα
*1/2 κουταλιά σούπας κανέλα

-Για το σιρόπι:
*4 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
*150γρ. γλυκόζη
*2 φλυτζάνια νερό

-Για το γαρνίρισμα:
*παγωτό βανίλια
*λίγο τριμμένο αμύγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπαγώνουμε το καταϊφι.Το κόβουμε κατά πλάτος σε 5 ίσα μέρη και χωρίζουμε το κάθε μέρος σε 6 κομμάτια κατά μήκος.
Βάζουμε σε κάθε λωρίδα από μια κουταλιά σούπας καρυδίψιχα αναμιγμένη με κανέλα.Τυλίγουμε τις λωρίδες σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψί,το ένα πλάϊ στο άλλο.
Λιώνουμε λίγο το βούτυρο και στη συνέχεια αλείφουμε με ένα πινέλο ένα προς ένα τα κομμάτια.
Ψήνουμε στους 200οC για 30'.Συγχρόνως βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνουμε τη γλυκόζη.Μόλις δέσει το σιρόπι,το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Σιροπιάζουμε το γλυκό(κρύο καταϊφι-ζεστό σιρόπι).
Βάζουμε τα καταϊφια σε πιατέλα και τα γαρνίρουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου