Ετικέτες

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
*1 δίσκος παντεσπάνι
*200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
*1 ποτήρι γάλα
*2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
*1 κουταλιά σούπας ζάχαρη(κρυσταλλιζέ)
*3 φύλλα ζελατίνης
*300γρ. κεράσια καθαρισμένα(χωρίς κουκούτσι) ή 300γρ.γλυκό κεράσι
*1 φακελάκι ζελέ κεράσι
*200γρ. σαντιγύ
*1/2 φλυτζάνι του καφέ λικέρ κεράσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα.Βάζουμε το μίγμα στη φωτιά και μόλις βράσει,ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό και τη σοκολάτα σε κομμάτια.Ανακατεύουμε και όταν κρυώσει,προσθέτουμε προσεκτικά τη σαντιγύ.Σε φόρμα που ανοίγει τοποθετείτε το παντεσπάνι,το βρέχετε με το ποτό και στρώνετε επάνω τη μους.Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και όταν η μους αρχίσει να πήζει,τοποθετούμε επάνω τα κεράσια.Τα σκεπάζουμε με μια στρώση ζελέ που θα φτιάξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.Αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε το γλυκό,το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου