Ετικέτες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Εξωτικό γλυκό ανανά ψυγείου






  • Εξωτικό γλυκό ανανά ψυγείου
ΥΛΙΚΆ
  • 7 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν μπαουντερ
  • 1 και ½ φλυντζάνι αλεύρι
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 1 κουτί κρέμα καραμελέ
  • 5 ποτήρια γάλα + το σιρόπι του ανανά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
  1. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτω τις βανίλιες και βάζουμε το αλεύρι και μπέηκιν απαλά με ένα κουτάλι.
  2. Βάζω το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα Νο. 26.
  3. Ψήνω για 30 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξω το φούρνο.
  4. Κατόπιν ετοιμάζω την σκόνη της κρέμας καραμελέ. Διαλύστε την με τα 5 ποτήρια γάλα και το σιρόπι του ανανά και βάλτε την στη φωτιά να βράσει.
  5. Όταν το παντεσπάνι ψηθεί το βγάζουμε από το ταψί .
  6. Παίρνουμε το ταψί που ψήθηκε το παντεσπάνι, και βάζουμε από κάτω την καραμέλα που έχει μέσα το κουτί της κρέμας καραμελέ. Μετά τοποθετούμε από πάνω στην καραμέλα τις φέτες του ανανά.Και ξανά το παντεσπάνι πάνω στις φέτες του ανανά.
  7. Παίρνω την κρέμα μας και βάζουμε λίγη λίγη πάνω στο παντεσπάνι μέχρι να την πάρει όλη.
  8. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο όπως είναι με το ταψί και την άλλη μέρα το αναποδογυρίζουμε για να έρθει από πάνω ο ανανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου