Ετικέτες

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Κόκορας Χωριάτικος με Χυλοπίτες

ΥΛΙΚΑ

1 κόκορας χωριάτικος γύρω στα 2 κιλά, κομμένος σε μερίδες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά πελτές τομάτας
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χυλοπίτες
Μυζήθρα τριμμένη
Λίγα γαρύφαλλα, μπαχάρι, ένα μπαστουνάκι κανέλα
Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζω το πουλερικό σε νερό με όλα τα υλικά, εκτός από την ντομάτα, για μιάμιση ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μισή ώρα ακόμα μέχρι να βράσει .Ρίχνουμε τότε τις χυλοπίτες, και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5- 10 λεπτά . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι να πιουν οι χυλοπίτες το ζωμό.
Σερβίρουμε πασπαλισμένο με την τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλογραβιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου