Ετικέτες

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

• ½ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
• ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
• 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ
• ΑΛΑΤΙ
• ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

• ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
• 2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
• 1 ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ (ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ)
• 2 ΠΑΤΑΤΕΣ (ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ Ή ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ)
• ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
• 500γρ ΜΥΤΖΗΘΡΑ
• 500γρ ΦΕΤΑ
• ΑΛΑΤΙ – ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
• ΛΙΓΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ. ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ. Σ’ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ, ΤΗ ΜΥΤΖΗΘΡΑ, ΤΟΝ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΦΥΛΛΟ ΣΕ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΠΑΤΑΤΑ, ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΤΥΡΙΑ, ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΥΡΙΑ. ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΛΟ. ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 180?C ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου