Ετικέτες

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ & ΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ:
*1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
*2/3 του φλυτζανιού αμύγδαλα τριμμένα
*2/3 του φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο
*1 κεσεδάκι 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
*1 κουτί 350ml κρέμα γάλακτος
*1 φακελάκι ζελέ ανανά
*1 μικρή κονσέρβα ανανά
*1 φλυτζάνι σαντιγύ για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με τα αμύγδαλα και προσθέτουμε το βούτυρο.Απλώνουμε το μίγμα σε μία φόρμα για τάρτες,πιέζοντας ελεφρά,έτσι ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα της φόρμας και ψήνουμε στους 170οC για 10'-15'.
Ζεσταίνουμε το σιρόπι(θα πρέπει να έχουμε 2 φλυτζάνια υγρό,το οποίο μπορούμε να συμπληρώσουμε με νερό αν δεν είναι αρκετό το σιρόπι) από την κονσέρβα και ρίχνουμε το ζελέ να διαλυθεί.
Όταν το σιρόπι κρυώσει λίγο το ρίχνουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο γιαούρτι.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω στην τάρτα,αφου την έχουμε αφήσει να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο,για 3-4 ώρες.Γαρνίρουμε την τάρτα με τη σαντιγύ,τον ανανά και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου