Ετικέτες

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 400γρ ΚΟΝΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΠΕΝΕΣ, ΠΑΚΕΡΙ, ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ
• 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ (50γρ) ΒΟΥΤΥΡΟ
• 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
• 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ (50γρ) ΑΛΕΥΡΙ
• 550ml ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
• 1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
• 200γρ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
• 4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ
• 100γρ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
• 100γρ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
• 4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ
• ΑΛΑΤΙ, ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ 3΄- 4΄, ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ 2΄. ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ. ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑ 6΄ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ. ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ 1 – 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΝΩΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200?C, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ (ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΠΥΡΑΝΤΟΧΟ ΣΚΕΥΟΣ). ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΟΥΦΛΕ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΚΕΥΟΣ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 12΄-15΄. ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΩΡΑΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΡΗΧΗ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ Π.Χ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΖΑΜΠΟΝ Ή ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου