Ετικέτες

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Ξεροτήγανα

Για τη ζύμη:


• 1 κιλό αλεύρι
• 4 κουταλιές λάδι
• 4 κουταλιές πορτοκαλόζουμο
• 2 ποτήρια νερό

Για το σιρόπι:


• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι μέλι
• 1 ποτήρι νερό
σησάμι, κανέλα, αμύγδαλα ή καρύδια (για το πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φτιάχνουμε, και ζυμώνουμε σφιχτή ζύμη. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο σε λωρίδες 25 εκ. μήκους και 3 εκ. πλάτους. Βάζουμε σε ένα τσικάλι(κατσαρόλα) λάδι να κάψει. Τυλίγουμε τη λωρίδα μια-μια χωριστά στα δάχτυλά μας ξεκινώντας από τα 2 δάχτυλα, μετά στα 3 και κατόπιν στα 4 μέχρι να τελειώσει η λωρίδα, το κολλάμε στην άκρη της με λιγο νερο και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Με τα δύο πιρούνια γυρίζουμε προσπαθώντας να μην χάσουν το σχήμα. Όταν ροδίσει το βγάζουμε και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουνε. Ψήνουμε και τα υπόλοιπα και μετά ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι:

Βράζω 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τη κανέλλα και στο τέλος προσθέτουμε το μέλι. Βουτάμε ένα-ένα τα ξεροτήγανα στο καυτό σιρόπι και αμέσως τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα, κοπανισμένα καρύδια ή αμύγδαλα και σησάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου