Ετικέτες

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Τσίζκεϊκ με ρόδια

225 γρ. μπισκότα βρόμης
75 γρ (1/3 φλιτζανιού) ανάλατο βούτυρο, που το έχετε λιώσει

Για τη γέμιση
45 ml (3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
15 ml (1 κουταλιά) ζελατίνη σε σκόνη
250 γρ (1 φλιτζάνι) τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
200 γρ (1 φλιτζάνι) σχεδόν γεμάτο μαλακό άσπρο τυρί πλήρες σε λιπαρά
75 γρ (3/4 φλιτζανιού) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
200 ml (1 φλιτζάνι σχεδόν γεμάτο) κρέμα καρύδας
2 ασπράδια

Για το γλάσο από ρόδια
2 ρόδια
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
30 ml (2 κουταλιές) ψιλή ζάχαρη
15 ml (1 κουταλιά) αραρούτι ή κορνφλάουρ, διαλυμένη σε 30 ml (2 κουταλιές) Κιρς
μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα 23 εκ. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε ώσπου να αναμειχθούν τελείως. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, το πιέζετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού σε μπολ και ραντίζετε τη ζελατίνη. Την αφήνετε 5 λεπτά κατά μέρος να φουσκώσει. Τοποθετείτε το μπολ σε σκεύος με καυτό νερό κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα τυριά μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε σταδιακά το γάλα καρύδας. Χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνετε τη ζελατίνη στο μείγμα με τα τυριά και προσθέτετε τη μαρέγκα. Ανακατεύετε και ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη βάση με τα μπισκότα, την ισιώνετε και τη βάζετε στο ψυγείο να σφίξει.
Ετοιμάζετε το γλάσο. Τοποθετείτε σε σκεύος τους σπόρους του ροδιού και προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη. Τα βάζετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το διαλυμένο αραρούτι και ανακατεύετε ώσπου το γλάσο να αρχίσει να πήζει. Ρίχνετε, αν θέλετε, το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά.
Ρίχνετε το γλάσο πάνω από τη γέμιση και το βάζετε στο ψυγείο. Για να σερβίρετε, περνάτε ένα μαχαίρι ανάμεσα στα χείλη της φόρμας και στο τσίζκεϊκ και αφαιρείτε τη φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου