Ετικέτες

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Πετιμεζόπιτα,

Πετιμεζόπιτα

Υλικά:

2 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια πετιμέζι
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 φλυτζάνα βρασμένη κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλα
1 κουταλιά σόδα
1 ποτηράκι ρακή
χυμό και ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1/2 κιλό αλεύρι
σουσάμι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη και το πετιμέζι, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιών με την σόδα, την βρασμένη κανέλα, το ξύσμα, τη ρακή, τα γαρίφαλα και το αλεύρι. Τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου