Ετικέτες

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
• 600γρ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠ
• 250γρ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ (2,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ)
• 250γρ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ)
• 200γρ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ (1 + 1/4 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ)
• 100γρ ΚΟΝΙΑΚ (3/4 ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ)
• 200γρ ΧΥΜΟΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (1 + 1/4 ΦΛΙΤΖΑΝΙ)
• 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
• 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
• ΞΥΣΜΑ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
• 1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΟ ΧΥΜΟ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ.
ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑΨΙ Ν? 24 Ή 26 ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170?C ΑΕΡΑ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΧΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου