Ετικέτες

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Σαλάτα µε ασκολίµπρους και κουκιά

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. κουκιά
1 κιλό ασκολίµπρους
100 γρ. ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
4 κουταλιές της σούπας λεµόνι
αλάτι

Εκτέλεση:


Βάζουµε τα κούκια στο νερό να µαλακώσουν για 8 ώρες. Μετά, αφού τα σουρώσουµε και τα αφήσουµε για 25-30 λεπτά, τα βάζουµε σε βραστό νερό. Τεµαχίζουµε τους ασκολίµπρους σε µεγάλα κοµµάτια και τους βράζουµε ξεχωριστά για 10 λεπτά. Σερβίρουµε σε πιατέλα τα κουκιά και τους ασκολίµπρους και τα περιχύνουµε µε τη σάλτσα από λεµόνι, ελαιόλαδο και αλάτι αφού πρώτα έχουµε χτυπήσει καλά τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου