Ετικέτες

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010


Αλμυρά κρουασανάκια
Για τη ζύμη:

* 1 φαρινάπ
* 1 ποτήρι γάλα
* 1 φακελάκι μαγιά
* 1 αυγό
* 1 κουταλάκι ζάχαρη
* 1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:

* 300 γρ.φέτα
* 100 γρ. κεφαλοτύρι
* 2 αυγά
* Πιπέρι
* Ρίγανη

Έξτρα:

* 1 βιτάμ
* 1 αυγό

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, και το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό και τη μαγιά, την οποία διαλύσαμε πρώτα στο χλιαρό γάλα. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το ζυμάρι να κάτσει κανά μισάωρο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, τρίβουμε το κεφαλοτύρι, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι και τη ρίγανη, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μέγεθος μικρού πιάτου (σαλάτας). Κάθε φύλλο το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 8 κομμάτια , όπως ακριβώς κόβουμε μια πίτσα. Βάζουμε γέμιση στην εξωτερική (φαρδιά) μεριά κάθε κομματιού και τυλίγουμε προς τα μέσα, σχηματίζοντας κρουασανάκια.

Τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους σε δύο λαμαρίνες που έχουμε αλείψει καλά με βούτυρο και τα αλείφουμε από πάνω με αυγό. Το υπόλοιπο βιτάμ το μοιράζουμε σε κομματάκια ανάμεσα στα κρουασανάκια (το ταψί πρέπει να έχει αρκετό βούτυρο).

Ψήνουμε στους 200C πάνω-κάτω, για 25 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου