Ετικέτες

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

ΓΕΜΙΣΤΗ ΦΡΑΤΖΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ

• 1kg ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
• 1 + 1/2 ΚΥΒΟ ΝΩΠΗΣ ΜΑΓΙΑΣ 60γρ Ή 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
• 1 + 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΑΤΙ
• 250γρ ΒΟΥΤΥΡΟ
• 2 ΑΒΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ
• 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ
• ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

• 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
• 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
• 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
• 6 – 7 ΑΣΠΡΟΜΑΝΙΤΑΡΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
• 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
• 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ, ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ. ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Ή ΠΛΑΣΤΗ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΦΥΛΛΟ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΥΡΙΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ 20΄ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180?C ΓΙΑ 40΄ – 45΄.

ΓΕΜΙΣΗ

ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ 4΄- 5΄ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου