Ετικέτες

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Ζουρναδάκια

Γέμιση:

1 κιλό καρύδια
1 κιλό φυστίκια ή αμύγδαλα
50 γραμ. σουσάμι
1 φλυτζ. ζάχαρη
2 κουταλ. κανέλλα
1 κιλό φύλλο
1,5 ποτήρι λάδι

Σιρόπι:

4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα καρύδια και τα αμύγδαλα , το σουσάμι την κανέλλα όλα κοπανισμένα. Κόβω το κάθε φύλλο σε 4 λουρίδες, το αλείφουμε με λάδι και το πασπαλίζομε με τη γέμιση, και αφήνουμε λίγο περιθώριο στις άκρες. Με ένα λεπτό ξύλο αρχίζοντας από κάτω το τυλίγουμε και το σουρώνουμε, σπρώχνοντάς το από τις άκρες προς τα μέσα πάνω στο ξύλο. Το τραβάμε σουρωμένο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Δέτερος τροπος κατασκευής.

Στρώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε, βαζουμε τη γέμιση και το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο. Τυλίγουμε και τα δύο φύλλα σε ρολό και τα κόβουμε σε μικρότερα μασουράκια. Καίμε το λάδι και περιχύνουμε τα μασούρια. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να πάρουν χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι τα βουτάμε μέσα να πάρουν μια βράση και τα στραγγίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου