Ετικέτες

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

• 1,5 KG ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
• ? ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
• 2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ
• 4 – 5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
• ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ
• ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
• 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΑΛΕΣΜΕΝΗ
• 4 ΑΒΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ
• 500γρ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΑΤΑ
• 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
• ΑΛΑΤΙ + ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ (ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΨΟΥΜΕ) ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΗΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
ΤΟΤΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ. – ΑΝΗΘΟ, ΜΑΙΝΤΑΝΟ, ΚΑΡΥΔΙ, ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΑ – ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΣΕ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΥΡΕΞ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180?C ΓΙΑ 40΄. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΑΦΡΟ ΧΡΩΜΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου