Ετικέτες

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Κοτόπουλο με φασκόμηλο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο( πολτοποιημένες )
2 καρότα, κομμένα (σε ροδέλες 3 εκ. )
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
αλάτι
1 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί
1 φλιτζ. νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κλωναράκια φασκόμηλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για περίπου 4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τελείως τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα λαχανικά να μελώσουν για 10 λεπτά. ΤΑ αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα ( τα κρατάμε στην άκρη ). Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα .
Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και, μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για περίπου 60 λεπτά. Ρίχνουμε πιπέρι, προσθέτουμε το λεμόνι και το φασκόμηλο, ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου