Ετικέτες

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Ζακυνθινή κουλούρα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι
30 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 κ.σ ξερή
1 ποτήρι ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζανάκια του καφέ κόκκινο κρασί
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκάλι
ξύσμα μανταρίνι
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γλυκάνισο

1/4 κ.γ γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι,κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω τη μαγιά διαλυμένη στο ζεστό νερό,το λάδι,το κρασί και ανακατεύω.Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω.Αν χρειαστεί ρίχνω λίγο νερό ακόμα.Αφήνω σε ζεστό μέρος 1 1/2 ώρα να φουσκώσει.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 45',220C και 30',190C.Όταν τη βγάλω από το φούρνο και είναι ακόμα πολύ ζεστή την αλείφω με λίγο λάδι και πασπαλίζω με λίγη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου