Ετικέτες

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

XΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ

• 1 ΧΤΑΠΟΔΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1 ½ ΚΙΛΟ
• 10 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
• 1 ΝΤΟΜΑΤΑ
• 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
• ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΙΑΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
• ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΞΙΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
• ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΝΙΑΚ
• 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
• 4 -5 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ
• ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΩΤΑ. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΦΑΡΔΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΑΝΑ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΙΕΣ. ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΡΑΣΙ, ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑΥΡΩΤΑ, ΤΗ ΔΑΦΝΗ, ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΠΙΠΕΡΙ. ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ½ ΩΡΑ, ΩΣΟΤΟΥ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΜΕΛΩΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου