Ετικέτες

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

• 750γρ ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΑΤΙ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
• 1 + ½ ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ)

ΓΕΜΙΣΗ

• 500ml ΝΕΡΟ
• 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ CORN FLAOYR ΓΕΜΑΤΕΣ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
• 400γρ ΦΕΤΑ
• 500γρ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
• ΠΙΠΕΡΙ
• 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΥΤΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

ΕΠΑΛΕΙΨΗ

• 1 ΑΒΓΟ + ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ 3. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ.
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ CORN FLAOUR KAI TO ΑΛΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ 2 ΦΥΛΛΟ. ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΑΒΓΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΨΥΓΕΙΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200?C ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου