Ετικέτες

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Μαραθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες ψιλοκομμένο μάραθο
1/2 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
1/4 κούπας άνηθο τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Πασπαλίστε τα τριμμένα κρεμμύδια με αλάτι, τρίψτε τα ελαφρά και ξεπλύντε τα με μπόλικο νερό.
2. Στύψτε τα μέσα στις παλάμες σας να φύγει η περίσσεια του νερού. Βάλτε τα σ΄ένα μπολ και προσθέστε το μάραθο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα εάν χρησιμοποιήσετε. Ανακατέψτε σε ζύμη σχετικά σφιχτή που να πλάθεται.
3. Πλάστε κεφτεδάκια. Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμα. Συνοδέψτε με τζατζίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου