Ετικέτες

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Χοχλιοί με ρύζι



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοχλιοί, αλάτι, πιπέρι

2 ποτήρια ρύζι

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

3 τριμμένες ντομάτες

1 ξυλάκι κανέλλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε τους χοχλιούς για 5 λεπτά σε λίγο νερό. Τους καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι. Ετοιμάζουμε το τσικάλι με το λάδι στο οποίο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε και τους χοχλιούς και σε 5 λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα με το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Αφού βράσουν για 15 λεπτά βγάζουμε τους χοχλιούς με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε 6 ποτήρια νερό και όταν βράσει ρίχνουμε και το ρύζι. Αφήνουμε πάλι να βράσει για 10 λεπτά, ρίχνουμε και τους χοχλιούς και βράζουμε για 5 ακόμα λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου