Ετικέτες

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑΚΑ

Υλικά (για 6 άτομα)

· 1 κιλό στάκα

· 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολες της χρήσης

· 1 φλυτζανάκι νερό (καυτό)

· 12 αυγά

Εκτέλεση:

Αδειάζετε την στάκα σε μια κατσαρόλα. Σε ένα λεκανάκι βάζετε το αλεύρι. Ψήνετε τη στάκα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως (πριν βράσει). Όταν λιώσει, παίρνετε 3-4 κουταλι.ες στάκα, τις βάζετε στο λεκανάκι σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη στάκα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ψήνω για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Όταν ψηθεί, προσθέτετε 1 φλιτζανάκι καυτό νερό.

Τηγανίζετε 2 αυγά μάτια για κάθε άτομο. Σερβίρετε τα αυγά ανά δυο και σε κάθε πιάτο προσθέτετε 2 κουταλιές στάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου