Ετικέτες

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Μηλοπιτάκια



Μηλοπιτάκια

Υλικά ζύμης
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 μικρό γιαούρτι πλήρες
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι φαρίνα 
Υλικά για τη γέμιση
½  κιλό μήλα καθαρισμένα από την φλούδα
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
προαιρετικά σταφίδες,αμύγδαλα ,καρύδια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά ,για την ζύμη




μαζί και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα μήλα και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι (ότι έχουμε). Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά .Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε μπαλίτσες.
Ανοίγουμε την μπάλα σε σχήμα στρογγυλό βάζουμε μέσα μια κουτάλια γέμιση και μετά το κλείνουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδωμένη λαδόκολλα.


Ψήνουμε 180 βαθμούς στην 2η σκάλα από κάτω για 20 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη και λίγη κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου