Ετικέτες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΤΟΥΡΤΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ


 ΤΟΥΡΤΕΣ








Υλικά
1 κιλό άχνη
2 φακελάκια ζελατίνη(φύλλα)
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 νεροπότηρο νερό
4-5 βανίλιες

Οδηγίες

Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την γλυκόζη την ζελατίνη που έχουμε βγάλει από το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μέχρι να πάρουν βράση και να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης.
Σε ένα μπώλ βάζουμε την μισή άχνη και ανοίγουμε μια λακκούβα.


Την άχνη την αρωματίζουμε με τις βανίλιες.Ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με κουτάλι .
 Προσθέτουμε την άχνη ζυμώνοντας με το χέρι  μέχρι να έχουμε ένα λευκό και ελαστικό ζυμάρι από ζάχαρη.Η ζαχαρόπαστα μας είναι έτοιμη προς χρήση.Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου