Ετικέτες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ







ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Παντεσπάνι βουτύρου

(Για 2 παντεσπάνια βαζω επι δύο τα υλικά)

ΥΛΙΚΑ

.4 αβγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
1 κουτ. μπέικιν
1/8 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρηκαι και έναν έναν τους κρόκους. Κλείνουμε το μίξερκαι ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά σιγά να μη φύγει ο αέρας .Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο κουταλιά κουταλιά.  .Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. και το ψήνουμε για 20-30 λεπτά

Υλικά:
για την κρέμα:(αν θελω πιο πολύ κρέμα φτιάχνω άλλη μια δόση κρέμας βουτηρου)
  • 100 γραμ. βούτυρο
  •  100 γραμ. κουβερτούρα
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι αβγών
Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη καλά, βάζουμε τους κρόκους και συνεχίζου με να χτυπάμε τα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά για ακόμα 10 λεπτά. Σκεπάζουμε με τη κρέμα βουτύρου
Φτιάχνουμε τη βάση της τούρτας
Απλώνουμε σιρόπι και από πάνω τοποθετούμε την κρέμα από πανω βαζουμε το άλλο παντεσπάνι ρίχνουμε σιρόπι
Κρέμα βουτύρου επικάληψη
·  5 κ.σ. αλέυρι
·  1 κούπα(ες) γάλα
·  1/2 στικ βανίλια
·  1 κούπα(ες) βούτυρο  flora soft
·  1 κούπα(ες) ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα χύνω το γάλα ,αλεύρι ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι μου. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακτεύοντας συνεχώς. Το μείγμα μου θα γίνει περίπου μετά από 20' συνεχούς ανακατέματος πηχτό και θα θυμίζει κρέμα. Προσθέτω στο τέλος τη βανίλια, ανακατεύω κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθούν τελείως  , για περίπου 2'. Προσθέτω στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάω στη μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρέμα που να θυμίζει σαντιγί.
Αν ρίξω λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην κρέμα μου, έχω μια πολύχρωμη επικάλυψη (ροζ-πράσινη κλπ.), με ανάλογο άρωμα (φράουλα, φιστίκι).Με αυτή την κρέμα καλύπτω την τούρτα μου και από πάνω τοποθετώ την ζαχαρόπαστα.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου