Ετικέτες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Εξωτικό Κοτόπουλο



Εξωτικό Κοτόπουλο
Υλικά (4 άτομα)
4 φιλέτα κοτόπουλο 800 γραμμ.
1 κουτάλι σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
1 1\2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 κύβο κοτόπουλο
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι σούπας κορν φλάουρ


1 ποτήρι νερο
1 μικρή ρίζα τριμμένο τζίντζερ (1 κουταλάκι σούπας)
1 ποτήρι κρασιού χυμό ανανά
γαρνίρισμα
Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι,ανανά.
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 1 1\2 cm και μήκος 3-4cm. Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι να λειώσει, σωτάρουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά. Κατόπιν, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον κύβο να διαλυθεί στο νερό, την κρέμα γάλακτος, το κάρυ και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν. Ακολούθως τον χυμό ανανά και το τζιντζερ. Όταν βράσει, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το προσθέτω στο μίγμα και το αφήνω 10 λεπτά  περίπυ σκεπασμένο, να τραβήξει. Σερβίρουμε με ριζότο, στο οποίο έχουμε ανακατέψει τον αρακά και το καλαμπόκι και γαρνίρουμε με τις φέτες ανανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου