Κότα και Ζυγούρι πιλάφι
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό ζυγούρι
- 1 κότα 1 1/2 κιλό
- 2 νεροπότηρα ρύζι
- 6 νεροπότηρα ζωμό
- 2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
- 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 1 1/2 ώρα , ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε. Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι.
Στη κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό . Καίμε το στακοβούτυρο στο μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά.
Προσθέσουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι, πέντε λεπτά πριν ψηθεί για να μείνει σπυρωτό (πριν ρίξουμε το στακοβούτυρο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου