Ετικέτες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

ΥΛΙΚΑ

ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΕΛΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΚΟΝΗ
1 ΑΥΓΟ
250ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
150ml ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
1 ΜΑΓΙΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
250ΓΡ.(ΚΑΣΕΡΙ-ΡΕΓΚΑΤΟ-ΓΡΑΒΙΕΡΑ)
150ΓΡ.ΜΠΕΙΚΟΝ (ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ)
ΣΟΥΣΑΜΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΣΥΡΜΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ.
ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΑΛΑΝΤΙΚΑ.
ΠΛΑΘΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΣΤΡΩΝΩ ΣΕ ΤΑΨΙ ΧΑΡΤΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΛΑΔΩΝΩ ΕΛΑΦΡΙΑ, ΚΑΝΩ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΛΑΩ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ.
ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160-170C ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15΄ ΛΕΠΤΑ.

ΤΕΜΑΧΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ(ΣΑΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ)

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ



ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ














ΥΛΙΚΑ

2 ΚΟΥΤΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ

ΚΡΕΜΑ:
1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
200ΓΡ.ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ
3/4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1,5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
 ΣΑΝΤΙΓΥ:
 1 ΦΑΚΕΛΑΚΗ ΜΟΡΦΑΤ ΣΑΝΤΙΓΥ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ,ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.
  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ 3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ (ΑΠΟ ΤΟ 1 ΛΙΤΡΟ) ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ  ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.
  • ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ(ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ.
  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ.
  • ]ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ .
  • ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΩΣΗ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.
  • ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.
  • ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΡΚΕΣ ΩΡΕΣ.




     


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

FERRERO ROCHER ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ


















FERRERO ROCHER

ΥΛΙΚΑ

200ΓΡ.ΨΗΜΈΝΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΆ
300ΓΡ.ΝΟΥΤΕΛΑ(ΜΕΡΕΝΤΑ)
150ΓΡ.ΓΚΟΦΡΈΤΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΆ
340ΓΡ.ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ ΠΡΑΛΊΝΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

ΨΉΝΩ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΆ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ 10΄ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΊΠΟΥ.
ΑΦΑΙΡΏ ΤΗΝ ΦΛΟΥ ΔΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΒΆΖΩ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΒΩ.
ΒΆΖΩ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΤΗΣ ΓΚΟΦΡΈΤΕΣ ΤΙς ΘΡΥΜΜΑΤΊΖΩ,ΠΡΟΣΘΈΤΩ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΩ ΌΛΑ ΜΑΖΊ.
ΛΙΏΝΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ .
ΤΟΠΟΘΕΤΏ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 45 ΛΕΠΤΑ.
ΒΓΆΖΩ ΤΟ ΜΠΟΛ ΑΠΌ ΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΆΘΩ ΣΕ ΜΠΑΛΆΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΆΩ ΣΤΗΝ ΛΥΌΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ.
ΤΑ ΒΆΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΟΎΝ.






ΤΟΥΡΤΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ


 ΤΟΥΡΤΕΣ








Υλικά
1 κιλό άχνη
2 φακελάκια ζελατίνη(φύλλα)
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 νεροπότηρο νερό
4-5 βανίλιες

Οδηγίες

Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την γλυκόζη την ζελατίνη που έχουμε βγάλει από το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μέχρι να πάρουν βράση και να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης.
Σε ένα μπώλ βάζουμε την μισή άχνη και ανοίγουμε μια λακκούβα.


Την άχνη την αρωματίζουμε με τις βανίλιες.Ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με κουτάλι .
 Προσθέτουμε την άχνη ζυμώνοντας με το χέρι  μέχρι να έχουμε ένα λευκό και ελαστικό ζυμάρι από ζάχαρη.Η ζαχαρόπαστα μας είναι έτοιμη προς χρήση.Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής 



ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ







ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Παντεσπάνι βουτύρου

(Για 2 παντεσπάνια βαζω επι δύο τα υλικά)

ΥΛΙΚΑ

.4 αβγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
1 κουτ. μπέικιν
1/8 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρηκαι και έναν έναν τους κρόκους. Κλείνουμε το μίξερκαι ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά σιγά να μη φύγει ο αέρας .Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο κουταλιά κουταλιά.  .Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. και το ψήνουμε για 20-30 λεπτά

Υλικά:
για την κρέμα:(αν θελω πιο πολύ κρέμα φτιάχνω άλλη μια δόση κρέμας βουτηρου)
  • 100 γραμ. βούτυρο
  •  100 γραμ. κουβερτούρα
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι αβγών
Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη καλά, βάζουμε τους κρόκους και συνεχίζου με να χτυπάμε τα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά για ακόμα 10 λεπτά. Σκεπάζουμε με τη κρέμα βουτύρου
Φτιάχνουμε τη βάση της τούρτας
Απλώνουμε σιρόπι και από πάνω τοποθετούμε την κρέμα από πανω βαζουμε το άλλο παντεσπάνι ρίχνουμε σιρόπι
Κρέμα βουτύρου επικάληψη
·  5 κ.σ. αλέυρι
·  1 κούπα(ες) γάλα
·  1/2 στικ βανίλια
·  1 κούπα(ες) βούτυρο  flora soft
·  1 κούπα(ες) ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα χύνω το γάλα ,αλεύρι ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι μου. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακτεύοντας συνεχώς. Το μείγμα μου θα γίνει περίπου μετά από 20' συνεχούς ανακατέματος πηχτό και θα θυμίζει κρέμα. Προσθέτω στο τέλος τη βανίλια, ανακατεύω κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθούν τελείως  , για περίπου 2'. Προσθέτω στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάω στη μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρέμα που να θυμίζει σαντιγί.
Αν ρίξω λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην κρέμα μου, έχω μια πολύχρωμη επικάλυψη (ροζ-πράσινη κλπ.), με ανάλογο άρωμα (φράουλα, φιστίκι).Με αυτή την κρέμα καλύπτω την τούρτα μου και από πάνω τοποθετώ την ζαχαρόπαστα.
Καλή επιτυχία.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Εξωτικό γλυκό ανανά ψυγείου






  • Εξωτικό γλυκό ανανά ψυγείου
ΥΛΙΚΆ
  • 7 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν μπαουντερ
  • 1 και ½ φλυντζάνι αλεύρι
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 1 κουτί κρέμα καραμελέ
  • 5 ποτήρια γάλα + το σιρόπι του ανανά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
  1. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτω τις βανίλιες και βάζουμε το αλεύρι και μπέηκιν απαλά με ένα κουτάλι.
  2. Βάζω το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα Νο. 26.
  3. Ψήνω για 30 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξω το φούρνο.
  4. Κατόπιν ετοιμάζω την σκόνη της κρέμας καραμελέ. Διαλύστε την με τα 5 ποτήρια γάλα και το σιρόπι του ανανά και βάλτε την στη φωτιά να βράσει.
  5. Όταν το παντεσπάνι ψηθεί το βγάζουμε από το ταψί .
  6. Παίρνουμε το ταψί που ψήθηκε το παντεσπάνι, και βάζουμε από κάτω την καραμέλα που έχει μέσα το κουτί της κρέμας καραμελέ. Μετά τοποθετούμε από πάνω στην καραμέλα τις φέτες του ανανά.Και ξανά το παντεσπάνι πάνω στις φέτες του ανανά.
  7. Παίρνω την κρέμα μας και βάζουμε λίγη λίγη πάνω στο παντεσπάνι μέχρι να την πάρει όλη.
  8. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο όπως είναι με το ταψί και την άλλη μέρα το αναποδογυρίζουμε για να έρθει από πάνω ο ανανάς.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μηλοπιτάκια



Μηλοπιτάκια

Υλικά ζύμης
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 μικρό γιαούρτι πλήρες
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι φαρίνα 
Υλικά για τη γέμιση
½  κιλό μήλα καθαρισμένα από την φλούδα
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
προαιρετικά σταφίδες,αμύγδαλα ,καρύδια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά ,για την ζύμη




μαζί και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα μήλα και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι (ότι έχουμε). Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά .Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε μπαλίτσες.
Ανοίγουμε την μπάλα σε σχήμα στρογγυλό βάζουμε μέσα μια κουτάλια γέμιση και μετά το κλείνουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδωμένη λαδόκολλα.


Ψήνουμε 180 βαθμούς στην 2η σκάλα από κάτω για 20 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη και λίγη κανέλλα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ



ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλυντζάνι ποπ κορν( τα φτιάχνω με τον παραδοσιακό τρόπο δηλ.με λίγο λάδι σε ένα τσικάλι )
2 κούπες Smarties ή/και M & M’s
1 1/2 κούπα αλμυρά pretzels (τα σπας σε κομμάτια, αλλά δε τα θες θρύψαλα )
8 κούπες, δηλαδή περίπου 500γρ marshmallows
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω Smarties ή/και M & M’s με 1 1/2 κούπα από εκείνα τα αλμυρά pretzels που πωλούνται στα σούπερ μάρκετς για πάρτυ. Παίρνεις τα marshmallows και σε μπεν μαρι τα λιώνω με μια κουταλιά βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν εντελώς.Μετά αφού λιώσει ανακατεύουμε και τα ποπ κορν ,τα αλμυρά pretzels και τα Smarties ή/και M & M’s. Ανακατεύω μέχρι να πάει παντού.Αφού ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία, βουτύρωνω μια φόρμα κέικ και άρχιζω να τη γεμίζω. Σκέπασέ την με αλουμινόχαρτο και άφησε το γλυκό στην άκρη να κρυώσει και να δέσει καλά. τουλάχιστον 1 ώρα.

Ιδανικό για παιδικό πάρτυ.






Εξωτικό Κοτόπουλο



Εξωτικό Κοτόπουλο
Υλικά (4 άτομα)
4 φιλέτα κοτόπουλο 800 γραμμ.
1 κουτάλι σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
1 1\2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 κύβο κοτόπουλο
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι σούπας κορν φλάουρ


1 ποτήρι νερο
1 μικρή ρίζα τριμμένο τζίντζερ (1 κουταλάκι σούπας)
1 ποτήρι κρασιού χυμό ανανά
γαρνίρισμα
Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι,ανανά.
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 1 1\2 cm και μήκος 3-4cm. Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι να λειώσει, σωτάρουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά. Κατόπιν, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον κύβο να διαλυθεί στο νερό, την κρέμα γάλακτος, το κάρυ και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν. Ακολούθως τον χυμό ανανά και το τζιντζερ. Όταν βράσει, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το προσθέτω στο μίγμα και το αφήνω 10 λεπτά  περίπυ σκεπασμένο, να τραβήξει. Σερβίρουμε με ριζότο, στο οποίο έχουμε ανακατέψει τον αρακά και το καλαμπόκι και γαρνίρουμε με τις φέτες ανανά.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ψωμί ήλιος




Υλικά
700γρ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )
2 φακελάκια  μαγιά
250 ml γάλα ζεστό όχι καυτό
125 ml αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βούτυρο λιωμένο για την επάλειψη των φύλλων
σουσάμι μαύρο και άσπρο
1 κρόκο αυγό
ηλιόσπορους καθαρισμένη

Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό ζεστό γάλα την ζάχαρη και 3-4 κουταλιές αλεύρι. Ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύω μέχρι να γίνει χυλός και σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να φουσκώσει 20 λεπτά. Στο μπολ του μίξερ ρίχνω αλεύρι όχι όλο όσο πάρει και το αλάτι. Ρίχνω το 2 αυγά χτυπημένα και το υπόλοιπο ζεστό γάλα  το λάδι και την φουσκωμένη μαγιά και ανακατεύω με τους γάντζους  του μίξερ  σε σιγανή ταχύτητα. Η ζύμη μας είναι μαλακιά και ελαστική και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνω 1:30 ώρα να διπλασιαστεί. Αλείφουμε με βούτυρο μια λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι για πίτσα.Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 ίσα κομμάτια.Το πρώτο κομμάτι το χωρίζουμε σε 5 ίσα μπαλάκια.Ανοίγουμε το κάθε ένα σε φύλλα διαμέτρου 20εκ. ώστε να γίνουν ολοστρόγγυλα μπορώ να χρησιμοποιήσω για μεζούρα ταψάκια αλουμινίου που έχω. Λαδώνω ελαφριά το κάθε φύλλο ζύμης. Δηλαδή ανοίγουμε το πρώτο βουτυρώνω το 2ο και βουτυρώνω το 3ο βουτυρώνω το 4ο βουτυρώνω και το 5ο φύλλο μας το ανοίγουμε μεγαλύτερο ώστε να τα σκεπάζει πλάι τα άλλα. Τα τοποθετώ στο ταψί με την λαδόκολλα. Χαράζω με ένα μαχαίρι από το κέντρο μέχρι κάτω ένα + και μετά ένα χ φροντίζω να αφήσω περιθώρια 1 1εκ. από την άκρη . Ανοίγουμε με προσοχή κάθε τρίγωνο έτσι φτιάχνω τα εξωτερικά πέταλα του ήλιου.
Το δεύτερο κομμάτι το κόβουμε άνισα. Κόβουμε 1/3 κάνοντας μια μπάλα και τα υπόλοιπα 2/3 σε ω5 ίσες μπαλίτσες. Τις 5 μπάλες θα της ανοίξουμε σε φύλλα 14εκ. διάμετρο και θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με τα προηγούμενα. Στρώσιμο το ένα πάνω στο άλλο και βουτύρωμα. Τοποθετούμε τα φύλλα στο κέντρο του λουλουδιού. Χαράζουμε πάλι ένα + και χ και φροντίζω οι τομές να συμπίπτουν με την μέση κάθε εξωτερικού φύλλου για να ανοίξουμε τα φυλλαράκια να πέσουν ενδιάμεσα. Έτσι φτιάχνουμε τα εσωτερικά φύλλα του ήλιου. Αφήνουμε 35 λεπτά*  φουσκώσει και αλείφω με κρόκο αυγού. Στο κέντρο βάζω τους ηλιόσπορους και στα φύλλα το σουσάμι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνω προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου . Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω 30 λεπτά περίπου ακόμη.

*35 λεπτά το βάζω στο φούρνο 50 βαθμούς και την αφήνω εκεί για λίγο.